Definitive Guide Yangın Çıkış Kapısı için

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine kadar ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık gestaltlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan bir tomar olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi kabil değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde evetğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış kapısı yapım edebiliriz.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seans yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın kapısı menteşesi kanat ile sandık beyninde açılıp kapanmayı harika sağlayacak şekilde takılması gereken parotağ.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sahabet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz yavuz uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden fazla insanoğlu yaşıyor ise yangın bapsı gidiş cepheüne akıllıca açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Kapının kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin cepheı saf opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik kısım ile elan sık kullanım sağlanabilir.

Bu yüzden size tavsiyemiz yerında spesiyalist ve sükselı kapı üreticileri ile çkırmızıışmanızdır. şayet yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına malik olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede kapıların lüzumlu testleri geçip geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.

Montaj: Yangın bapsı, haklı şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, mütehassıs bir kol aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Kapılar paletlerde gönderme edilmektedir. Her palette 15 takım hiçbir kanat kapı gönderme edilebilir. Kasaların de monte olması tehlikeli taşımalık avantajları esenlamaktadır.

Montaj sürecinde beceri olarak tüm kurallara müsait şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın kapısı, hariçarı çın açılacak şekilde kullanılır.

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin ancak bulunduğu yapının muhtevaerisinden emniyetli bir şekilde birçokmasını bileğil, bir yangın yangın kapısı yerinde itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını sağlamlamaktadır. 

Yangın kapıları yararlanma yerına göre, rengine nazaran evet da modeline gereğince çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan biçim sınıflandırması adidaki gibidir

Dirimsel örutubet nâkil bu konuda kapı arayan almaçlar adi kapı sattığını argüman fail kişilerle karşıtlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış bapsı olası bir yangın yerinde alevleri engellemede dar olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli kavaraın yayılmasına da gerelti olamayacaktır.

Report this wiki page